EditForm-elementti ja miten sitä käytetään

@powersoftware

Power Appsin EditForm-elementti ja miten sitä käytetään. Uskallan väittää, että tämän videon jälkeen sinun mummosikin osaa käyttää EditFormia Power Appsissa! #powerplatform #lowcode #AI #microsoft #fyp

♬ original sound – powersoftware – powersoftware
Power Apps: EditForm käyttö

Artikkelissa käsitellään Microsoft Power Platformilla tehtävän sovelluksen rakentamista SharePoint-listalle. Ensimmäiseksi lisätään EditForm, johon voidaan suoraan täyttää tietoja ja tallentaa ne SharePoint-listaan. Power Apps tekee monia toimintoja automaattisesti.

Lomakkeen lisääminen tapahtuu seuraavasti: Lisätään elementti, joka on nimeltään ”edit form”. Tämä on sisäänrakennettu kysely, jota pääsee muokkaamaan. Aluksi valitaan tietolähde, eli mihin tietoon ja mihin se on yhdistetty. Tässä tapauksessa se yhdistetään varauskalenteri.db-tietokantaan. Ja nyt, ”please wait” ja ”tadaa”, tässä meillä on valmiiksi tehty kysely.

Katsotaanpa, mitä lomakkeessa on. Jokaiselle SharePoint-taulukon sarakkeelle on oma tietokorttinsa. Kortin päällä oleva rakenne on nimeltään ”datacard”. Siinä on erilaisia elementtejä, kuten input ja text. Mutta kyselyn päivittämistä SharePointiin ohjaa datacardin Update-attribuutti. Tämä löytyy täältä, päivitys (update), nyt se on ”datacard value 1.txt”. Se sisältää datacardin sisällä olevan input tiedot.

Kun tarkastelemme lomaketta, huomaamme, ettei siellä näy mitään tietoa. Tässä tulee yksi tärkeä ominaisuus lomakkeiden käytössä. Lomake tarvitsee aina jonkin elementin tai esinee tässä attribuutissa, jota se käyttää. Jos nyt mennään lomakkeen ominaisuuksiin, tässä on oletustila (default-mode). Tällä hetkellä se on ”edit”, eli oletuksena se tarkoittaa, että kun lomake liitetään tiettyyn riviin SharePointissa, se näyttää sen. Mutta tällä hetkellä meillä ei ole sitä liitetty mihinkään SharePointin kohteeseen, vaan haluamme luoda uuden kohteen SharePointiin. Voimme tähän laittaa ”new mode”, jolloin lomake avataan valmiiksi tyhjällä pohjalla.

Kun painamme nyt lomaketta, se näkyy. Muistakaa siis, että jos teette sovellusta, jossa kysytään uutta tietoa, lomakkeen oletustilaksi laitetaan aina ”new”. Nyt otetaan esille ”varattava esine” (item), joka on valmiiksi tehty; tässä tapauksessa se on SharePointin valintasarakkeen (choice-kolumnin) alasvetovalikko. Kun klikkaamme sitä, huomaamme, että siellä on valmiina samat vaihtoehdot kuin SharePointissa. Jos vaihdamme vaihtoehtoja SharePointissa, ne päivittyvät automaattisesti myös tähän lomakkeeseen.

Nyt ”varattava esine” on pistetty sarakkeen nimeksi, mutta se on hieman tylsä tai huono nimi. Nyt se näkyy täällä ”datacard key” -nimisenä. Voimme avata lukituksen ja laittaa tähän nimeksi vaikka ”parent display name”. Voimme kirjoittaa tekstinä ”varattava esine” ja laittaa sanojen väliin välimerkin, jolloin se näyttää hieman paremmalta. Tähän voidaan myös kirjoittaa ohjeita, esimerkiksi ”valitse alasvetovalikosta”.

Tämä artikkeli antaa yleiskuvan lomakkeen lisäämisestä ja sen muokkaamisesta SharePoint-listan kanssa. Power Apps tekee monia asioita automaattisesti, mikä helpottaa sovelluksen rakentamista. Muistakaa myös käyttää oikeita oletustiloja lomakkeille ja päivittää valikot automaattisesti SharePointin muutosten mukaan.

Varauskalenteri Power Appsilla

Step-by-Step video Varauskalenterin luomisesta PowerAppsilla Power Softwaren Youtube-kanavalla alla olevasta linkistä.

Power Platform: Kerää dataa ja kehitä liiketoimintaa Low-Code ratkaisuilla

PS. Haluatko nähdä kuinka Valmetin kaltainen suuri organisaatio hyödyntää Power Platformia ratkomaan haasteita Lean auditointiprosessissa? Lue Case Valmet ja aloita yrityksesi kehittäminen jo tänään!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *